Rainwater Residence

Eugene Oregon

 

From the roofs of the award-winning Rainwater Residence (designed with Eimar Boesjes), rainwater splashes on rotating granite stones, travels beneath steel grates into a constructed creek, and infiltrates into the earth. The rotating stones occupy a terrace surrounded by a stainless-steel-faced retaining wall matching the building's roof. The 2000-lb. stones are mounted on a custom pin and ball bearing assembly, and "float" so effortlessly over the steel grates they can easily be moved by children.

rainwater01
rainwater07
rainwater06
rainwater05
rainwater02
rainwater04
rainwater03
rainwater08

LandCurrent Contemporary Sustainable Landscape Architecture Eugene, Oregon,& Portland, Oregon.

 

© 2017by www.landcurrent.com 

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon